Regio

Haarlem

Haarlem heeft haar bewoners veel interessants te bieden. Het is een historische stad, een stad met meer dan 1500 monumenten waaronder de Sint Bavokerk.

Haarlem wordt gezien als de beste winkelstad van Nederland, een bloemenstad en een stad met goede voorzieningen zoals een breed onderwijsaanbod, goed openbaar vervoer en medische zorg. Daarnaast ligt Haarlem op slechts 20 kilometer van Amsterdam en op een steenworp afstand van natuurgebieden, bos, duinen en verschillende stranden. Kortom, een stad om heerlijk te wonen!

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad en grootste gemeente van Nederland. De naam van de stad is afgeleid van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. Amsterdam kreeg rond het jaar 1300 stadsrechten en groeide in de Gouden eeuw  uit tot één van de grootste handelssteden ter wereld.

Amsterdam kent vele attracties waaronder de grachten-gordel, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en de Wallen. Amsterdam wordt jaarlijks door ca. 4,5 miljoen toeristen bezocht.

Amstelveen

Amstelveen is ontstaan als een dorp in een turfwinnings-gebied. In de 17e en 18e eeuw trokken welgestelde Amsterdammers naar Amstelveen op zoek naar rust en ruimte. Omstreeks 1930 is Amstelveen verreikt met de bouw van verschillende aantrekkelijke woonwijken. Met name aan deze wijken ontleent Amstelveen nog altijd een reputatie als woonplaats voor welgestelden. 

Amstelveen staat ook bekend door haar prettige winkelcentrum, het Stadshart. Hier bevinden zich vele winkels, centrale bibliotheek, culturele voorzieningen, horeca en kantoren. Tevens is Amsterdam makkelijk te bereiken via openbaar vervoer, auto of zelfs met de fiets.

Leiden

Leiden is een karakteristieke stad waar naast veel studenten inmiddels ook veel Expats willen wonen. De omgeving heeft veel te bieden voor de internationale huurder.

De grachten, singels en meer dan een paar interessante musea zorgen ervoor dat de stad het hele jaar door interessant is om te bezoeken. De gemeente Leiden is ontzettend hard bezig om de stad goed te onderhouden maar ook zeker om de prettige, gezellige sfeer te behouden en dat lukt naar onze mening. Jaarlijks worden er veel  festivals in de stad gehouden maar ook andere evenementen en natuurlijk bij ons voor de deur de kerstmarkt op de gracht. Een zeer fijne stad om in te wonen én werken.