Wet Betaalbare Huur

Wet betaalbare huur, dit zijn de veranderingen

Mitchel Mense
-24 juli 2024
2 min

Roadmap Wet Betaalbare Huur

Per 1 Juli 2024 is de wet betaalbare huur in werking getreden. Vanwege de vele vermeldingen in het nieuws ontstaat kan het zijn dat er verwarring ontstaat. Dit brengen wij graag voor u in kaart.

- Wat betekent deze nieuwe wetgeving voor mijn huurwoning?
- Zit mijn huurder nu automatisch voor onbepaalde tijd? Welke soorten (tijdelijke) huurovereenkomsten zijn er nu?
- Wat als mijn huurder nu opzegt?
- Hoe bereken ik het aantal punten voor mijn woning?
- Moet ik verduurzamen? Hoe kan ik het energielabel verbeteren?

Kortom, er is in korte tijd veel verandert in de huurmarkt. Om duidelijkheid te brengen presenteren wij de 'Roadmap Wet Betaalbare Huur'. Een document die stap voor stap uitlegt wat de nieuwe wet voor u betekent, in ieder scenario.

Het document legt bijvoorbeeld uit waar u op moet letten voor het uitvoeren van een puntentelling voor de huurwoning. Tevens licht het het belang van een Energielabel toe, en bespreekt het ten slotte de mogelijkheid om ook in het nieuwe systeem in de vrije sector te mogen verhuren.

Wist u al dat Rijksmonumenten in het nieuwe systeem geen toekenning van 50 punten meer krijgen? Dit betekent voor vele verhuurders een drastische verandering. In dit document leest u wat er zoal nog meer is veranderd.

Heeft u op basis van dit document vragen of opmerkingen, of zou u graag uw specifieke situatie bespreken met een van onze medewerkers, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.


'Download hier de PDF 'Wet Betaalbare Huur'.