Vind uw huurder via Koops Makelaardij

Start met verhuren
 • Marktkennis
 • Verkoop | Verhuur | Beheer
 • Betrouwbaar
 • Internationaal netwerk

Eenvoudig uw huis verhuren

 • Vrijblijvende kennismaking
  Adviesgesprek en kennismaking met één van onze medewerkers.
 • Woning aanbieden
  De woning wordt voor verhuur aangeboden met een professionele presentatie op o.a. onze website, Funda en Pararius.
 • De juiste huurder
  Wij gaan op zoek naar de juiste huurder. Middels bezichtigingen, een kennismaking en een goede screening van de kandidaat huurder zorgen wij voor de juiste match!
 • De huurovereenkomst
  De huurovereenkomst wordt door één van onze medewerkers opgemaakt. Indien nodig maken wij een Engelse vertaling. De Nederlandse huurovereenkomst is rechtsgeldig en zal door huurder en verhuurder worden ondertekend.
 • Sleuteloverdracht
  Een leuk moment! Wanneer de huur en borg zijn overgemaakt neemt de huurder de sleutels in ontvangst. Samen met de huurder (en evt. verhuurder) lopen wij de woning door en stellen wij een inspectierapport op. Eventuele gebreken worden door ons genoteerd en worden via foto's vastgelegd.
 • Nazorg
  Voor zowel de verhuurder als huurder staan wij tijdens de huurperiode klaar voor vragen en advies. Wanneer de huurder weer vertrekt zal één van onze medewerkers de eindinspectie verrichten.

Uw expat specialist

Naast verkoopmakelaar is Koops Makelaardij specialist in het verhuren van woonruimte aan expats in regio Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en Leiden. Wij verhuren van gestoffeerd appartement tot gemeubileerde villa. Jaarlijks verhuren wij ca. 1000 huurwoningen aan voornamelijk expats.

Door het dagelijkse contact met veel bedrijven (expats die op zoek zijn naar een huurwoning) uit de regio zijn wij in staat uw woning snel te verhuren. Onze relaties die op zoek zijn naar huurwoningen worden dagelijks door ons op de hoogte gehouden met ons variërende huuraanbod. Kortom, als u uw woning wilt verhuren bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe klanten ons beoordelen

Woning aanmelden
 • Eindelijk een makelaar gevonden die met verhuurders meedenkt en zelfs informatieavonden organiseert. Ook zijn de nieuwsbrieven zeer leerzaam! Chapeau!
  Roel Zaadnoordijk
 • Communicatie loopt erg goed, professionele aanpak en vriendelijk personeel. Het verhuren van mijn woning wordt echt volledig ontzorgt.
  Nico Smid
 • Ik heb een geweldige ervaring gehad met dit verhuurbedrijf! Zeer professioneel en vriendelijk team. Zeer tevreden over hun diensten. Sterk aanbevolen!
  Wendy Chan
 • Vriendelijk, betrokken en professioneel. Heb daardoor binnen enkele dagen aan buitengewoon aardige expats kunnen verhuren.
  Ludwig Beneke
 • Prettig bedrijf om zaken mee te doen. Ik verhuur via hen een appartement en dat tot volle tevredenheid: ze reageren snel, communiceren duidelijk, screenen de huurders goed: gewoon zoals je het wilt!
  Wouter Spit
 • 5 sterren voor René van der Gulik: zeer professioneel en daarnaast ook bijzonder betrokken en service gericht bij verkoop woning.
  Rik
 • Koops Makelaardij Leiden is een zeer professionele organisatie met oog voor de klant. Vriendelijk, behulpzaam en gedegen, zonder poespas. Een aanrader.
  Thomas Winkel
 • Koops Makelaardij is door de verhuurder ingehuurd als makelaar van mijn nieuwe huurwoning. Service was geweldig. Thomas was zo responsief en maakte alles duidelijk en soepel. Thomas zorgde voor een probleemloze service. Sterk aanbevolen! Ik wil Thomas en het team bedanken en veel succes wensen!
  Mahesh Chinthaka
 • Zeer prettige makelaar en goed begeleid tijdens de verhuur van mijn woning. Binnen 10 dagen een goede huurder gevonden.
  Rogier Westhuis, Haarlem
 • Het was een genoegen om met hen samen te werken, een echte steun tijdens het hele proces. Zowel verhuurders als huurders zijn bij dit bureau in goede handen.
  Marc Behetre
 • Wij kunnen niet anders zeggen dat Koops Makelaardij met de verhuur en verkoop van ons pand geweldig werk heeft geleverd. Maarten, onze verkoopmakelaar heeft het in alle opzichten perfect gedaan.
  Peter Pollé
 • Ik ben zeer te spreken over Koops Makelaardij Leiden. Uitstekend, vriendelijk en professioneel geholpen tijdens het verhuur proces.
  Jane Blackshaw
 • Via Koops in een paar uur mijn appartement verhuurd aan een expat. Ze maken hun belofte waar dat zij de expat makelaar van Amsterdam en omstreken zijn. Vriendelijke mensen op kantoor, maar ook professioneel en aan alles wordt gedacht. Blij dat ik het verhuren van mijn appartement heb uitbesteedt aan Koops. Mijn contactpersoon bij Koops was Yannick: echt een topper.
  Eelco W
 • De medewerkers van Koops Makelaardij hebben snel een nieuwe huurder gevonden voor ons appartement in Amsterdam. Ze beschikken over een groot netwerk. De afstemming van de nieuwe verhuur verliep heel voorspoedig en kleine problemen werden snel opgelost...
  Jeroen Snel
 • Zeer professionele verhuurmakelaar. Uitstekende service en denken graag mee over hoe een woning optimaal aangeboden kan worden om zo snel mogelijk verhuurd te worden. Ik heb vele soortgelijke partijen gesproken en Koops steekt met kop en schouders er bovenuit, aanrader!
  Leo vd S
 • Zoals altijd weer erg tevreden over Koops! Amber (en Sander) reageren snel op email, bellen netjes om updates te geven, denken mee en zijn ontzettend flexibel. De advertentie op de website zat er top uit, met mooie foto's door Koops gemaakt.
  Laura
 • Ik heb al 3 jaar ervaring met al hun afdelingen (verhuur, verkoop, vastgoedbeheer) in verschillende gevallen. Kortom prima service, kennis van de markt, goed advies bij verhuren, beheren, verkopen, oplossen van problemen etc.
  Jason Leossis
 • Meeste contact met Koops Makelaardij Amsterdam, super vriendelijk, gemotiveerd en service gericht!
  Marja Arendsen
 • Geholpen door Edwin en collega's. Allemaal super vriendelijk en professioneel. Snelle service, afspraken worden nagekomen en blij met de soepele communicatie. Een aanrader!
  Danielle Mahazri, Amsterdam
 • Mijn woning is vorig jaar via Koops in de verhuur genomen. Binnen korte tijd hebben zij een geschikte huurder voor de woning gevonden. Het beheer verloopt prima, duidelijke communicatie over lopende zaken en helder inzicht in financiële zaken.
  Katinka Jansen
 • Een hele prettige makelaar om mee samen te werken! Ik had ervaring met andere verhuurmakelaars maar was niet tevreden over hun service. Nu ben ik zeer tevreden, goede (expat)huurders en prettige communicatie. Bedankt Koops!
  Arverladze
Woning aanmelden

Veelgestelde vragen van andere verhuurders

 • Mag ik mijn woning verhuren?

  Wanneer u eigenaar bent van de woning en in de koopakte staat niets vermeld over het verhuren van uw woning dan bent u in de mogelijkheid om uw woning te verhuren. Veelal staat er in een koopakte dat verhuur alleen is toegestaan wanneer de hypotheekverstrekker daarvan op de hoogte is. Indien dit het geval is raden wij u aan om contact op te nemen met ons kantoor, wij zien in één oogopslag wat de evt. restricties zijn. Wanneer er geen hypotheek rust op de woning dan is verhuur van de woning mogelijk. Indien het gaat om een appartement in een appartementencomplex dan dient de Vereniging van Eigenaren (VVE) ook geïnformeerd te worden over de verhuur van de woning. Meestal staat dit in de statuten en in het huishoudelijk reglement.

 • Wat moet ik regelen als ik mijn woning ga verhuren?
  Het is verstandig om goed in de koopakte te kijken of er eventuele restricties zijn. Wanneer verhuur mogelijk lijkt is het goed om de huur te laten toetsen door een verhuurmakelaar. Het is voor een verhuurder fijn om te weten wat de beoogde huurinkomsten gaan worden. Bepaal van te voren hoe u de woning gaat opleveren, volledig gemeubileerd of ongemeubileerd. Gemeubileerde verhuur trekt een andere doelgroep aan dan wanneer de woning leeg wordt opgeleverd. Ook is het van belang om van te voren te bepalen hoe lang de woning beschikbaar is en welke huurovereenkomst toegepast wordt. Daarnaast dient de woning goed te zijn onderhouden zodat er tijdens de huurperiode geen of weinig onderhoudszaken zijn. Denk ook na over het beheer van uw woning, hierover meer informatie op www.koopsvastgoedbeheer.nl
 • Kan ik mijn woning voor tijdelijke duur verhuren?
  Ja! Sinds enkele jaren is het mogelijk om een huurovereenkomst op te stellen voor bepaalde tijd, de einddatum is dan duidelijk. Dat kan een termijn zijn van enkele maanden tot maximaal 24 maanden. Een tijdige kennisgeving (3-6 maanden voor het verstrijken van de huurovereenkomst) richting de huurder waarin staat dat de huurperiode wordt beëindigd is voldoende om de woning weer zonder huurder terug te krijgen. Het is niet mogelijk om een tijdelijk huurcontract te verlengen met nog eens een tijdelijke overeenkomst. Wanneer de huurder na de eerste termijn in de woning blijft dan vervalt de tijdelijke aard van de overeenkomst en loopt de overeenkomst door in onbepaalde tijd (vast contract).
 • Is het verstandig om aan een bepaalde doelgroep te verhuren?
  Onze medewerkers maken géén onderscheid in huurders maar wanneer een eigenaar de specifieke wens heeft om aan een expat te verhuren dan geven wij daar gehoor aan. De vraag naar huurwoningen van expats is erg groot. Expats zijn meestal op zoek naar gemeubileerde huurwoningen gelegen nabij openbaar vervoer. Onze ervaring is dat een expat gemiddeld 3 jaar woonachtig is in de woning.
 • Valt mijn woning in de vrije sector?
  Dat hangt van een aantal componenten af; het formaat van de woning, wat voor energielabel heeft de woning, in welke regio is de woning gelegen, betreft het een monument, dit zijn allemaal onderdelen die bepalen of de woning wordt aangemerkt als vrije sector woning. Dit onderwerp is de laatste jaren onderhevig aan veranderingen. Het is verstandig om uw woning te laten toetsen door één van onze medewerkers.
 • Mag ik onderverhuren?
  Wanneer u geen eigenaar bent van de woning is het belangrijk om de eigenaar of verhuurder te vragen of tijdelijke verhuur aan derden is toegestaan. Een eigenaar dient hiervoor schriftelijk toestemming te geven. Wanneer het een tijdelijke periode betreft is onderhuur vaak toegestaan. Leg ook bij onderhuur de afspraken goed vast in een huurovereenkomst.
 • Heb ik een vergunning nodig om te verhuren?
  Wanneer u een woning verhuurt aan maximaal 2 (volwassen) personen dan heeft u geen vergunning van de gemeente nodig. Indien u de woning wilt verhuren aan meer dan 2 (volwassen) personen dan dient u een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Men spreekt in dat geval van kamergewijze verhuur. Wanneer u een vergunning heeft verkregen dan kan elke bewoner zich inschrijven bij de gemeente. In Amsterdam spreekt men van een omzettingsvergunning, belangrijk is dat je rekening houdt met het beleid van de gemeente. Verhuur aan meer dan 2 personen zonder vergunning raden wij af!
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8203676

  Sacha
  Amstelveen
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8208772

  Mitchel
  Amsterdam
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 023-5329817

  Chantal
  Haarlem
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 071-7601632

  Quirijn Kluwer
  Leiden