Verkoop uw woning via Koops Makelaardij

Start met verkopen
 • Marktkennis
 • Verkoop | Verhuur | Beheer
 • Betrouwbaar
 • Internationaal netwerk

Op professionele wijze uw woning verkopen

 • Vrijblijvende kennismaking
  Adviesgesprek en kennismaking met één van onze verkoopmedewerkers. Deze medewerker zal u begeleiden tijdens het gehele verkoopproces.
 • Woning aanbieden
  De woning wordt voor de verkoop aangeboden met een professionele presentatie. Naast onze eigen website is de woning o.a. te vinden op websites Funda en Pararius.
 • De juiste verkoopstrategie
  Met een heldere en juiste verkoopstrategie zetten wij uw woning op een goede manier in de markt. Alles in overleg met u als opdrachtgever!
 • Overeenstemming met koper
  Er is overeenstemming met een (potentiele) koper. Afspraken worden vastgelegd bij de notaris, de koopakte wordt getekend!
 • De verkoop
  Wij gaan voor het hoogst haalbare resultaat! Wanneer wij een koper hebben gevonden verzorgen wij het administratieve proces.
 • Sleuteloverdracht
  Een leuk moment! Nadat de woning wordt gepasseerd bij de notaris overhandigen wij de sleutels aan de nieuwe eigenaar.

Uw verkoopmakelaar

Verkoop via Koops Makelaardij
Koops Makelaardij staat als sinds 2008 bekend als een professionele verhuurmakelaar. Jaarlijks worden er door onze makelaarskantoren ca. 1000 vrije sectorwoningen verhuurd. Onze dienstverlening is uitgebreid met vastgoedbeheer en een aparte verkoopafdeling.

Al jaren krijgen wij van onze relaties de vraag of wij onze dienstverlening niet willen uitbreiden met een verkoopafdeling. Dit hebben wij tot januari 2023 afgehouden, maar nu is het dan écht zover. Wij gaan ervoor!

De afgelopen jaren hebben wij een goede naam opgebouwd, zowel bij verkoopmakelaars als bij verhuurmakelaars. Maar ook bij de multinationals die via Koops Makelaardij een woning hebben gevonden hebben wij een prachtig netwerk weten op te bouwen. Voormalige expat huurders dienen zich nu aan als kopers, daarin hebben wij een stap voor op andere makelaars.

Maar er is meer, onze medewerkers kennen de regio. Door onze verhuurwerkzaamheden zijn wij goed bekend in de steden Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Leiden. In onze vertrouwde omgeving én met een aantrekkelijk tarief gaan wij graag met u in gesprek om het verkooptraject te bespreken.

Hoe klanten ons beoordelen

Woning aanmelden
 • Het was een genoegen om met hen samen te werken, een echte steun tijdens het hele proces. Zowel verhuurders als huurders zijn bij dit bureau in goede handen.
  Marc Behetre
 • Ik heb al 3 jaar ervaring met al hun afdelingen (verhuur, verkoop, vastgoedbeheer) in verschillende gevallen. Kortom prima service, kennis van de markt, goed advies bij verhuren, beheren, verkopen, oplossen van problemen etc.
  Jason Leossis
 • Ik heb een geweldige ervaring gehad met dit verhuurbedrijf! Zeer professioneel en vriendelijk team. Zeer tevreden over hun diensten. Sterk aanbevolen!
  Wendy Chan
 • Eindelijk een makelaar gevonden die met verhuurders meedenkt en zelfs informatieavonden organiseert. Ook zijn de nieuwsbrieven zeer leerzaam! Chapeau!
  Roel Zaadnoordijk
 • Zeer professionele verhuurmakelaar. Uitstekende service en denken graag mee over hoe een woning optimaal aangeboden kan worden om zo snel mogelijk verhuurd te worden. Ik heb vele soortgelijke partijen gesproken en Koops steekt met kop en schouders er bovenuit, aanrader!
  Leo vd S
 • Wij kunnen niet anders zeggen dat Koops Makelaardij met de verhuur en verkoop van ons pand geweldig werk heeft geleverd. Maarten, onze verkoopmakelaar heeft het in alle opzichten perfect gedaan.
  Peter Pollé
 • Meeste contact met Koops Makelaardij Amsterdam, super vriendelijk, gemotiveerd en service gericht!
  Marja Arendsen
 • Vriendelijk, betrokken en professioneel. Heb daardoor binnen enkele dagen aan buitengewoon aardige expats kunnen verhuren.
  Ludwig Beneke
 • Zoals altijd weer erg tevreden over Koops! Amber (en Sander) reageren snel op email, bellen netjes om updates te geven, denken mee en zijn ontzettend flexibel. De advertentie op de website zat er top uit, met mooie foto's door Koops gemaakt.
  Laura
 • Geholpen door Edwin en collega's. Allemaal super vriendelijk en professioneel. Snelle service, afspraken worden nagekomen en blij met de soepele communicatie. Een aanrader!
  Danielle Mahazri, Amsterdam
 • Een hele prettige makelaar om mee samen te werken! Ik had ervaring met andere verhuurmakelaars maar was niet tevreden over hun service. Nu ben ik zeer tevreden, goede (expat)huurders en prettige communicatie. Bedankt Koops!
  Arverladze
 • Communicatie loopt erg goed, professionele aanpak en vriendelijk personeel. Het verhuren van mijn woning wordt echt volledig ontzorgt.
  Nico Smid
 • Zeer prettige makelaar en goed begeleid tijdens de verhuur van mijn woning. Binnen 10 dagen een goede huurder gevonden.
  Rogier Westhuis, Haarlem
 • Ik ben zeer te spreken over Koops Makelaardij Leiden. Uitstekend, vriendelijk en professioneel geholpen tijdens het verhuur proces.
  Jane Blackshaw
 • Via Koops in een paar uur mijn appartement verhuurd aan een expat. Ze maken hun belofte waar dat zij de expat makelaar van Amsterdam en omstreken zijn. Vriendelijke mensen op kantoor, maar ook professioneel en aan alles wordt gedacht. Blij dat ik het verhuren van mijn appartement heb uitbesteedt aan Koops. Mijn contactpersoon bij Koops was Yannick: echt een topper.
  Eelco W
 • De medewerkers van Koops Makelaardij hebben snel een nieuwe huurder gevonden voor ons appartement in Amsterdam. Ze beschikken over een groot netwerk. De afstemming van de nieuwe verhuur verliep heel voorspoedig en kleine problemen werden snel opgelost...
  Jeroen Snel
 • Koops Makelaardij is door de verhuurder ingehuurd als makelaar van mijn nieuwe huurwoning. Service was geweldig. Thomas was zo responsief en maakte alles duidelijk en soepel. Thomas zorgde voor een probleemloze service. Sterk aanbevolen! Ik wil Thomas en het team bedanken en veel succes wensen!
  Mahesh Chinthaka
 • 5 sterren voor René van der Gulik: zeer professioneel en daarnaast ook bijzonder betrokken en service gericht bij verkoop woning.
  Rik
 • Mijn woning is vorig jaar via Koops in de verhuur genomen. Binnen korte tijd hebben zij een geschikte huurder voor de woning gevonden. Het beheer verloopt prima, duidelijke communicatie over lopende zaken en helder inzicht in financiële zaken.
  Katinka Jansen
 • Koops Makelaardij Leiden is een zeer professionele organisatie met oog voor de klant. Vriendelijk, behulpzaam en gedegen, zonder poespas. Een aanrader.
  Thomas Winkel
 • Prettig bedrijf om zaken mee te doen. Ik verhuur via hen een appartement en dat tot volle tevredenheid: ze reageren snel, communiceren duidelijk, screenen de huurders goed: gewoon zoals je het wilt!
  Wouter Spit
Woning aanmelden

Veelgestelde vragen van andere verkopers

 • Hoe kies ik de beste makelaar?
  De verkoop van een woning is een belangrijk en spannend moment, een woning verkoop je niet elke dag. Het is daarom van belang om te kiezen voor een makelaar waar je vertrouwen in hebt. Ons advies is om meerdere makelaars uit te nodigen zodat je als verkoper bepaalde zaken kunt vergelijken. Bij de keuze van een verkoopmakelaar wordt o.a. rekening gehouden met de kennis van de verkoopmarkt, kennis van de buurt, uitstraling makelaar en kantoor, beoordelingen van andere klanten (reviews google), de verkoopstrategie en de hoogte van de courtage.
 • Waar bestaan makelaarskosten uit?
  De kosten voor een makelaar, ook wel courtage genoemd, bestaan uit verschillende onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn; presentatiekosten en de woning verkoop klaar (laten) maken, advertentiekosten, het voorwerk zoals het bepalen van een verkoopstrategie, het voorbereiden en houden van bezichtigen, het voeren van onderhandelingen, het afronden van het verkoopproces. Een onderdeel is de beloning ook een prestatiebeloning, deze is moeilijk in een bedrag uit te drukken.
 • Wanneer kan ik het beste mijn huis verkopen?
  Dit is verschillend per situatie. De lente en zomer zijn goede momenten om een woning aan te bieden. Dit geldt zeker voor woningen met een buitenruimte. Een woning verkoopt dan beter dan wanneer er sneeuw ligt en de dagen korter en donker zijn. Een goed moment hangt ook van de markt af. Wanneer is er veel vraag en wanneer staan er geen gelijkwaardige woningen in de verkoop. Als er in de straat al 2 of 3 woningen in de verkoop staan loont het misschien om te wachten tot wanneer deze woningen zijn verkocht. Tot slot, er begeven zich meer kopers op de markt wanneer rentes laag zijn. Met lage hypotheekrentes hebben potentiële kopers over het algemeen meer mogelijkheden om een woning te kopen, er is meer ruimte in het budget.
 • Ben ik als verkoper aanwezig tijdens bezichtigingen?
  Dat is in principe niet nodig. De meeste verkopers willen niet aanwezig zijn tijdens de bezichtiging. Tijdens het voortraject leert één van onze makelaars de woning kennen zodat de meeste vragen tijdens de bezichtiging beantwoord kunnen worden. Het is van belang om veel te vertellen over de woning maar ook over de buurt. Met 15 jaar ervaring kunnen wij zeggen dat wij over elke buurt genoeg informatie kunnen delen. Indien er zaken zijn die je als verkoper belangrijk vindt om te delen dan kan dat tijdens het voortraject met onze verkoopmedewerkers besproken worden.
 • Wat is mijn huis waard?
  Dat is één van de eerste vragen die wij gesteld krijgen en dat begrijpen wij heel goed. Wanneer wij langskomen voor een kennismaking. Wij geven daar niet gelijk een antwoord op omdat wij geen valse verwachtingen willen creëren én omdat wij een verkoopprijs graag onderbouwd willen vaststellen. Met behulp van het kadaster en kijkend naar de (recente)verkooptransacties die hebben plaatsgevonden in de buurt, kunnen wij een verkoopwaarde al redelijk goed vaststellen. Ook houden wij o.a. rekening met de marktontwikkeling, de staat van onderhoud van het pand en de doelgroep die in aanmerking komt voor de woning.
 • Wanneer ben ik in onderhandeling?
  Wanneer er een bod wordt uitgebracht staat het een verkoper vrij om hier op te reageren. Als verkoper mag je zelf bepalen of je ingaat op een bod of niet. Wanneer een koper en verkoper reageren op elkaars biedingen dan geldt er een onderhandeling. Dit kan wanneer een verkoper een tegenbod doet. Er is nog geen sprake van een onderhandeling als de verkoper geen reactie geeft op het bod van een koper.
 • Wanneer is er een optie op een woning?
  Wanneer een woning onder optie staat dan is de woning voor bepaalde tijd gereserveerd voor een potentiële koper. Het is dan gebruikelijk dat de woning niet wordt aangeboden aan andere potentiële kopers. De woning mag in die periode niet verkocht worden aan een andere partij. Staat een woning onder bod, dan is de verkoper in onderhandeling met een potentiële koper.
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8203676

  Rowan
  Amstelveen
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8208772

  Sander
  Amsterdam
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 023-5329817

  Quirijn
  Haarlem
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 071-7601632

  Quirijn Kluwer
  Leiden