Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed, laat je goed adviseren

Uit de vele gesprekken die wij voeren kunnen wij opmaken dat beleggen in vastgoed erg ‘hot’ is. Per jaar mogen wij ca. 100 nieuwe klanten op kantoor verwelkomen die voor het eerst willen investeren in onroerend goed. Nu kan vastgoed een prima belegging zijn maar bij beleggen spelen niet alleen rationele overwegingen een rol. Veel vastgoedbeleggers investeren op basis van het onderbuikgevoel, dit omdat investeren in ‘stenen’ meer geld oplevert dan de bankrente. Overweegt u in vastgoed te gaan beleggen, let dan goed op de volgende zaken:

Locatie
De Amsterdamse vastgoedmarkt laat het gehele afgelopen jaar zien dat het aankopen van een interessante belegging bijna niet mogelijk is. Dit geldt zowel voor wat betreft de woningmarkt als bij commercieel vastgoed. Woningen worden tegen een meerprijs van 10% tot 20% boven de vraagprijs verkocht. Misschien beter om daar maar even niet te investeren. Beleggers wijken daarom uit naar populaire woongebieden als Amstelveen, Haarlem, Den Haag, Leiden en Utrecht.

Kosten
Dat zijn niet alleen de jaarlijkse gemeentelijke belastingen, waterschapslasten, verzekeringen, servicekosten van een appartement, onderhoud CV maar denk ook aan groot onderhoud zoals een schilderbeurt eens in de vijf of acht jaar. Het is verstandig om geld te reserveren, zodat u niet wordt overvallen door een flinke kostenpost maar kijk voordat u aankoopt goed naar de staat van onderhoud van het pand.

Spreiding
Als u een groot deel van uw vermogen investeert in woningen dan is het verstandig om te spreiden. Koop verschillende type woningen verspreid over een stad tot een maximale koopsom van € 300.000. Boven een koopsom van € 300.000 valt het aanvangsrendement in het algemeen lager uit. Belegt u te eenzijdig dan loopt u een groter risico bij gewijzigde marktomstandigheden. Spreiden dus!

Belasting
Normaal wordt onroerend goed belast in box 3, namelijk vermogens- rendementsheffing. Indien u zelf actief bent met het onderhoud van uw pand (-en) en zelf op zoek gaat naar huurders bent u voor de Belastingdienst een ondernemer en worden de huurinkomsten, minus de kosten, in box 1 belast. Voor veel verhuurders komt de belastingdruk neer op 40,4% tot 52%. Ook eventuele boekwinst bij verkoop zal, bij actief eigen beheer, worden belast in box 1 met 40,4% tot 52% belasting. De boekwinst van uw box 1 panden is nog steeds onbelast. Door het inschakelen van een professionele beheerder, zoals Koops Vastgoedbeheer, verhuurt u uw panden zonder risico en blijft u in box 3 belast met alleen vermogensrendementsheffing. U heeft minder zorgen en de kosten van de beheerder zijn een goedkope risicoverzekering tegen een fiscale belasting in box 3.

Wilt u ook beleggen in onroerend goed? Wij adviseren u natuurlijk graag!
Wij helpen u actief in uw zoektocht en zijn pas tevreden bij een minimaal netto-rendement van 4%. Het rendement kan oplopen tot 8%. Dit is afhankelijk van de aankoopsom, de jaarhuur, de VvE-kosten, de onderhoudskosten en de termijn waarop de woning verhuurd wordt.

Kiest u voor ons dan kiest u voor:

 • Marktkennis. Wij zijn meer dan 10 jaar actief als verhuurmakelaar en bezitten daarom over voldoende marktkennis. Wij verhuren ruim 700 vrije sector huurwoningen per jaar en we zijn op de hoogte over de huidige huurmarkt.
 • Huurprijs taxatie. Alvorens u een woning koopt kunnen wij een zeer goede indicatie geven voor de verwachte huuropbrengst van de woning.
 • Interessante beleggingsobjecten aandragen. Wij zijn in staat interessante beleggingsobjecten aan te dragen. Die komen binnen via onze relaties en collega-makelaars. De interessante beleggingsobjecten pikken wij er zo uit.
 • Huurrecht. Koops Makelaardij is lid van de VGM en maakt gebruik van de juiste huurovereenkomsten. Tevens zijn wij op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van huurrecht, hierdoor kunnen wij u precies informeren over de rechten en plichten van de (ver)huurders.
 • Rendement berekeningen. Met een realistische huurprijstaxatie alsmede de verwachte kosten kunnen wij een zeer betrouwbare rendementsberekeningen maken.

  Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem contact op met één van onze kantoren.
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8203676

  Rowan
  Amstelveen
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 020-8208772

  Amber
  Amsterdam
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 023-5329817

  Noor
  Haarlem
 • Verkopen of verhuren? Neem contact op bel: 071-7601632

  Mitchel
  Leiden