Woning verkopen

Wat is stille verkoop

René van der Gulik
-20 september 2023
2 min

Stille verkoop houdt in dat de woning niet wordt gepresenteerd via het internet, krant, etalage of andere media. Bij de woning zal geen “te koop” bord worden geplaatst. Kortom, het grote publiek zal niet worden geïnformeerd over de verkoop.

De meeste woningeigenaren die kiezen voor stille verkoop, zonder promotie en publiciteit, zijn eigenaren die omwille van privéredenen de verkoop stil willen houden.

Niet online maar wel onder de aandacht
Toch is het mogelijk om met stille verkoop potentiële kopers aan te trekken. De verkoopmakelaar zal zijn netwerk gebruiken om de woning onder de aandacht te brengen. Makelaars met zoekopdrachten die matchen worden per mail geïnformeerd over de woning.

Stille verkoop is over het algemeen iets goedkoper dan een reguliere aanbieding van een koopwoning. Bij stille verkoop worden er geen kosten gemaakt voor uitingen zoals hierboven omschreven.

Stille verkoop wordt ook wel eens ingezet om af te tasten of er animo is voor de woning. Voor elke woning is uiteindelijk een koper te vinden maar via een stille verkoop is het wel goed in te schatten of er animo is voor de woning.

Wanneer nodig, is het altijd nog mogelijk om van tactiek te wijzigen. Wordt het gewenste resultaat niet behaald middels stille verkoop dan is het een kleine stap om de woning actiever aan te bieden!

Uw woning verkopen via de stille verkoop? Neem contact op met één van onze verkoopmedewerkers!